tiistai 6. maaliskuuta 2012

Retromekko ja mätsäävät pöksyt

Tälläinen pieni tilaustyö syntyi tänään, täysin kierrätysmateriaaleista.


Kankaasta en enään osamisen jälkeen tykännyt ja se on jäänyt kaapin perukoille lojumaan. Nyt kaivoin sen esiin kun piti saada aikaseksi mekko ja leggarit, yhteensopivissa väreissä tietty.

Kaavan olen piirtänyt omasta vauvamekostani, nyt suurentelin sitä summamutikassa noin 86cm kokoon. Onneksi on kotona tuo pikkumies, joka on juuri oikeaa kokoa ja joutuipa hän mallinukeksikin. Toivottavasti ei jäänyt traumoja, muuta kuin isälle, jonka lausahdus ei ole julkaistavaa materiaalia... ;) 

Tämä setti on valmiina niin kesäinen ja ihana, että isosiskolle täytyy jotain tästä kankaasta tehdä, housut pyörii mielessä. 

Lahjan saaja on pieni ja sirpakka 1-vuotta täyttävä punatukkainen tyttö, tämä setti käy hänelle varmasti kuin nenä päähän!
Mekon pään-ja kädentiet on huoliteltu vinonauhalla, samoin helma. Napinläpiä pääsin myös tekemään ja nappeja rikoin kaksi kun ompelukoneella ne kiinni laitoin..Leggarit on tehty vanhasta topista, sen sävy kävi just eikä melkein tähän mekon keltaiseen. Mutta vyötärönkorkeus uhkasi jäädä tosi vajaaksi, laitoin jatketta tuosta mekkokankaasta, nyörin kanssa tottakai. Jalansuihin lisäsin myös mekkokangasta, yhtenäisyyden ja lisäpituuden takia. Aika paljon harmittaa tuo käänteen näkyminen noin voimakkaasti, mutta uskon vakaasti että ekassa pesussa käänne katoaa.

Leggareihin laitoin haarakiilan, mallihenkilöllä on kestovaippa, lahjan saaja taitaa pitää kertavaippoja, mutta ainahan liikkuvaraa on hyvä olla. Leggareitten kaavan piirsin leikatessa ja koko noin 86cm.
Tässä vielä mekko mistä piirsin kaavat, tälläisiin ihanuuksiin on äitini minut pukenut joka päivä!


3 kommenttia: