torstai 3. toukokuuta 2012

Phil&Teds Explorer ja sivulaukku tuunaus

Yhdet tuplarattaat kerkesin jo poiskin myydä ja pärjättiin hyvin seisomalaudalla, kunnes Isosisko sai jonkun mullivaiheen ja kieltäytyi tottelemasta kaupunkireissuilla ja yleensäkin kävelemisestä kun tuo Pikkuveikkakin saa istua rattaissa! 
Joten nöyrästi otin ja tilasin itselleni uudet rattaat, tällä kertaa peräkkäistä mallia ja ihan pakko sanoo, nää on niin huiput! Ainoa miinus on puutteellinen tavaratila ja sen ratkaisin sivulaukuilla, itse tehden tottakai.Pikkuveikka toimii esittelijänä. 
Alunperin piti molemmat olla punaisella tereellä, mutta ostinkin sitä liian vähän ja piti jatkaa omista kätköistä löytyneellä harmaalla, joka olikin reippaasti kapeampaa kuin tuo eurokankaan vinonauha, hieman oli tekemistä että sain kantin edes siedettävän näköisesti. 
Laukkujen kankaasta ei mitään tietoa, että mitä se on. Olen joskus tehnyt koiralle takkia tästä, kosteutta hylkivää, hieman joustavaa ja sisäpuolella lyhytnukkainen vuori. Sisäpuolenkangas mummoni aarteista löytynyt pöytäliina.

Punainen on hoitolaukku, jonne mahtuu hyvin 4-5 vaippaa, hoitoalusta, kosteuspyyhkeet, vaihtovaatteet, tuttirasia ja ruokaa pari purkkia. Lisäksi tein vesipulloa varten pussin jossa nyt nököttää Upciderpullo kun ei muuta ollut käden ulottuvilla. Jäänteitä Vapulta....
Harmaa on tyhjä ja se on kätevä täyttää kaupoissa kierrellen kaikella kivalla.
Molempiin ompelin kantin alle heijastinnauhaa eteen ja taakse.

Harmaaseen laukkuun ompelin pari taskua sisäpuolelle, yhteen tein kumpparilla pussisuun, muut on ihan tavallisia.


 Vaipat pysyy paikoillaan leveän kumpparin avulla.


 Laukut kiinnitetään tarranauhoilla, jotta ovat helpot irrottaa tarpeen vaatiessa.


Jostain syystä tuo harmaa laukku näyttää jämäkämmältä kuin punainen. Voisko syynä olla, että harmaan jouduin tikkaamaan osat yhteen ennen vinonauhan ompelua? Punaisen osat on suoriksi kiinnitetty vinovauhalla.

16 kommenttia:

 1. Vau! Upeat, eivätkä varmaan ihan pienitöiset... Vau, vielä toisenkin kerran! :D

  VastaaPoista
 2. Onpas hyvä idea! Kivat laukut! Ja eikös ole nyt helpompi löytää tavarat, kun kassit ovat eri väriset :)

  VastaaPoista
 3. Wau, onpa hyvä idea.. meilläkin peräkkäin istuttavat (britaxin).. vois kehitellä siihenkin jonku sivulaukun. :)

  VastaaPoista
 4. Hienot laukut ja niin kätevät!

  VastaaPoista
 5. onpas upeat! Mua pisti naurattaan toi sidukka pullo :D jotenki nii koominen näky, ku kuitenki rataslaukusta kyse XD

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille tasapuolisesti!
  Laukut on kätevät ja jälkeenpäin ajattelin just samaa ko Mieli, et nyt ukkokin tietää kummassa on vaipat kun on eri väriset. Asia on tietty eri et muistaako se...

  Ja toi sidukkaputeli nauratti muakin, mut se oli ainoo pitkäkaulanenpullo mikä oli käden ulottuvilla, onneks meillä ei siinä yleensä siideriä kuljeteta. =DD

  Eikä ollut vaikeet tehdä, pientä näpertelyä vaati kun ei sitä kaavaa ollut ko omassa päässä työjärjestyksestä puhumattakaan....

  VastaaPoista
 7. Hei, todella hienot! Meillä kans tarve laukuille, joten osaatko kertoa niiden ulkomitat? Voisin yrittää samaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sweetmama, laukut on tällähetkellä hieman hankalasti saatavilla, mutta kun löydän ne muuton jäljiltä laitan mittoja.:)

   Poista
 8. Ok, sadesuojan laukku voisi toimia mallina, jos vähän suurentaa! Mutta kerro ihmeessä kun laukut sattuvat sopivasti tulemaan vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kaivoin rattaat ja laukut esiin.:) Mittoja siis, leveys 28cm, korkeus 22cm ja syvyys 12cm. Mitat on noin mittoja.

   Poista
 9. Jep, kiitos! Tällä viikolla saan ompelukoneen ja ei muuta kuin tekemään! :)

  VastaaPoista
 10. Paljonko velottaisit jos tekisit minulle parin :). Olen itse niin tumpelo käsitöissä :D. Jos vaan jaksat niin voitko laittaa s-postia asian tiimoilta :). niina945@gmail.com kiiiiitos

  VastaaPoista
 11. Hei! Voisko sulta tilata tollaiset laukut? Jos niin mihin hintaan? Ovat niin hyvännäköiset. Yhteyttä voi ottaa paulatar86@wippies.fi.

  VastaaPoista
 12. Heip Niina ja anonyymi. Suuret kiitokset kehuista ja mielenkiinnosta, mutta en nykyisin ehdi paljoa ompelemaan, joten tilaustyöt on pois-suljettu asia. Kiitos:)

  VastaaPoista