maanantai 30. huhtikuuta 2012

kestovaippoja taskuja ja sisävaippoja

Yhtään vaippaa ei meidän perheen nuorin tarvitsisi, mutta ihania kuoseja pompsahtelee vähän joka suunnalta joten jokunen on pitänyt ommella. 
Sisävaippoja teen lähinnä Huuto.nettiin ja niiden myyntirahoilla ostelen kankaita ompeluharrastukseeni. Ja aina kun lähipiiriin syntyy vauva, lähtee pienelle tervetulopaketiksi jokunen kestovaippa ja hahtuvat.

Ensinnä pikkuveikan omat vaippaloiset. Sisävaipat on ommeltu vanhoista joustofroteelakanoista ja sisäpinnat trikoota, sekin jostain kierrätettyä tai kirpparilta ostettua. Neppari kiinnitys, ehdottomasti omiin vaippoihini. 
Taskut teen samalla kaavalla kuin ennenkin ja neppikiinnitys näissäkin on huippukätevä. Sisäpintoina vaihteeksi cmaxia vaikken Isosiskon aikaan siitä yhtään tykännyt. Pulit on hamstereista ja kestovaippakaupasta.
(Jos jotakuta kiinnostaa taskun tai sisävaipan kaava, voin sen yrittää pienoiskoossa piirtää tänne.)

Oikealla Pikkuveikan vaipat vasemmalla huutiksen mennyt pino.
 

 Neppikonetta tai pihtejä en omista, mutta vuokraan konetta ihan törkeän edullisesti paikalliselta yrittäjältä. Nepitkin ostan häneltä tai jos on joku must väri niin tilaan KVK:sta. Näistä vaipoista oma suosikki on tuo sininen maatila ja oranssiruskearaita.

 Sisävaippoja ompelen milloin mistäkin kankaasta, mutta tuskin koskaan ostokankaasta. Tässä muutama esimerkki, vaaleanpunainen on Isosiskon vanhasta paidasta, vihreän ostin kirpparilta toppina.
 
Punainen oli myös paita, vihreä vanhaa pussilakanaa.
Alhaalla oleva ruskea myös pussilakanaa. 


Onnää vaan niin kauniita, ainakin minusta. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti