Siirry pääsisältöön

Pöksyille paitabodeja ja teeppoja

Koska lapsi on kasvanut ulos myöskin paidoistaan pitihän niitäkin jokunen ommella. Eli luvassa ihan perus-settiä, paitabodeja ja teeppoja kesää silmälläpitäen.

Kestovaippakaupan apinatrikoo, ihanassa keltaisessa värissä. Kaava oma kokona 86/92cm. Resori muistaakseni samasta paikkaa.

Hamstereista napattu pirteä eläintrikoo, jonka valmistajaa en nyt muista. Vaihteeksi hihat käänteellä.
Myllymuksujen raitatrikoosta vaihteeksi lyhyemmillä hihoilla. Tähän piti keksiä jotain piristystä ja aplikoin selkään tekstin VEIKKA.
 
 
Muutaman lyhkähihasen tekaisin erilaisilla virityksillä.  

Tähän paitaan leikkelin pappani kätköistä saamani teepan. Paidassa oli valmiina painettu kuva edessä, josta leikkasin taakse olkapäälle osan kuvasta, siitä lähti idea punaisiin resoreihin ja nappilistaan mikä on feikki.


Apilapaita on äitiyspakkauksen joustavaafroteepyyhettä, näitä pyyhkeitä ostan muuten aina kun kirpparilla eteen tulee. Vihreä resori on jostain housuista leikkattu ja sitä oli juuri sopivasti tähän paitaan. Aplikointia varten liimasin taakse tukikangasta, mustana koska valkoista ei ollut. Ei ollut hyvä idea, musta kuulsi läpi ja vaikka revein tukikangasta pois kaiken minkä sain jäi siitä silti mielestäni varjo kankaaseen. Ärsyttävää.

Viimeisenä mustekalapaita. Kangas on pappani samaa paitaa kuin punainen teeppa ylempänä. Mustekala pyöri mielessä monta päivää resorivalinnan jälkeen. Lopulta piirtelin paperille ja siitä lyijykynällä paitaan. Ideana oli tikata kahteen kertaan suoralla ompeleella jotta kuvaan tulis vähän eloa. Ite tykkään.

Kaikki teepat on samalla kaavalla, 86/92cm.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.

Makrameita tilauksesta

Muutama on tullut solmeiltua ihan tilaustöinäkin. Tilaustyöt on siitä kivoja, että pääsee solmimaan värejä mitä ei omalle seinälle tulisi laitettua, ehkä. Nämä menivät vielä ystävieni seinille, tilauksesti siltikin. Tämä vaalenapunainen  lanka oli Macrame.fi kaupasta tilattua, se on Bobbinyn 3 kierteistä 5 mm narua, ja se oli aivan liian paksua solmimiseen seinävaatteeksi. Purin jokaisen käyttämäni narun ja solmin käyttäen vain yhtä kierrettä kerrallaan. Työn malli on pinterestistä, tosin omin muutoksin. Käytän yleensä aina luonnon oksia, koska ne ovat vaan enemmän minua. Tässä kävi sattumalta niin, että oksa oli kaareva, ja työ tulee n. 6 cm irti keskikohdastaan seinästä ja se tekee ihan uudenlaisen ulottuvuuden työhön. Tykkäsin tästä paljon itsekkin. Ja niin tykkäsi saajakin.   Musta työ on hyvin samankaltainen kuin edeltänyt vaaleanpunainen, mutta kun en osaa/halua/pysty tekemään kahta identtistä tuli tästä hieman erinäköinen ja myös suurempi. Lankana on chunkym