Siirry pääsisältöön

Body ilman neppikonetta.

Koska olen kovin säästäväinen halusin löytää keinon tehdä bodyja ilman tarvetta ostaa neppejä. Nehän on aika kalliita.

Jatkan samaa linjaa kuin tässä bodykokeilussa. Eli tein bodeja joihin leikaan haarakappaleet vanhoista bodeista. Tulos näyttää mukamas paitabodylta, mutta onkin ihan vaan body. Pääntien tein toispuoleisena kirjekuorena, joten sinnekkään ei tarvitse neppejä. Tällätavalla ei muuten tarvitse kangastakaan ostaa niin paljoa kuin tavallista bodya tehdessä.


Näyttää aika kivalta eikö? Näihin bodeihin laitoin kietasun taakse, edessäkin se on ihan hauska.
Kaava on muotimuksuista, mutta piirsin pääntien kietasun itse. Koko 86. Kangas on hamstereista ostettu. Resorin alkuperää en muista.

 Ladaan laitoin vihreän alaosan, sopii mielestäni kivasti siihen. Tässäkin sama kaava kuin yllä. Ladakangas hamstereista. Jos jotakuta kiinnostaa niin nämä ommellaan ihan samalla tavalla kuin bodyt, alaosan saumuroin kiinni yläosaan ja käännän sen jälkeen helmakäänteen ja kaksoistikkaan saumurisauman kohdilta kiinni. Voisi myös suoraan kaksoistikata, mutta on kauniimman näköinen sisäpuolelta jos ensin saumuroi.
Loppuun vielä muutama sovituskuva pienen DJ:n päällä.

Kommentit

 1. Niin kiva vinkki, että liitys samalla lukijaksesi:)

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava idea! Tulen varmasti jossain vaiheessa apinoimaan :)

  VastaaPoista
 3. Loistoidea! Tämä täytyy pistää korvan taakse, aina niitä kulahtaneita ja käyttämättä jääneitä bodeja löytyy :)
  Pst. Mulla on kans seuraavaksi pääsemäs työn alle body pienimmälle just samasta krokokankaasta keltaisin kantein ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea ja hirmu soma näyttäis olevan kaverin päälläkin=) Pitääpä kopioida idea=)

  VastaaPoista
 5. Wau mikä idea!Täytyy hyödyntää itsekin : )

  VastaaPoista
 6. täähän on ihan loistoidea, varsinkin kun noita tahraisia / pikkuvikaisia bodeja aina löytyy nurkista!

  VastaaPoista
 7. Tää on niin hyvä idea, että pakko kokeilla :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.

Makrameita tilauksesta

Muutama on tullut solmeiltua ihan tilaustöinäkin. Tilaustyöt on siitä kivoja, että pääsee solmimaan värejä mitä ei omalle seinälle tulisi laitettua, ehkä. Nämä menivät vielä ystävieni seinille, tilauksesti siltikin. Tämä vaalenapunainen  lanka oli Macrame.fi kaupasta tilattua, se on Bobbinyn 3 kierteistä 5 mm narua, ja se oli aivan liian paksua solmimiseen seinävaatteeksi. Purin jokaisen käyttämäni narun ja solmin käyttäen vain yhtä kierrettä kerrallaan. Työn malli on pinterestistä, tosin omin muutoksin. Käytän yleensä aina luonnon oksia, koska ne ovat vaan enemmän minua. Tässä kävi sattumalta niin, että oksa oli kaareva, ja työ tulee n. 6 cm irti keskikohdastaan seinästä ja se tekee ihan uudenlaisen ulottuvuuden työhön. Tykkäsin tästä paljon itsekkin. Ja niin tykkäsi saajakin.   Musta työ on hyvin samankaltainen kuin edeltänyt vaaleanpunainen, mutta kun en osaa/halua/pysty tekemään kahta identtistä tuli tästä hieman erinäköinen ja myös suurempi. Lankana on chunkym