Siirry pääsisältöön

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä.

Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen.

Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy. 
Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa.
Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etutaskun pois.
Potkupukujen makuun päästyäni leikkasin hartaudella säilömäni aarteen. Vaihturi hamstereista. Sydänautot veluuri oranssina. Ihanasta kankaasta tuli ihanat puku. Kaava on leikatessa syntynyt mallina tuttan puku, kokona 86/92. Resorin alkuperää en muista. Nepparit olalla kamin.

Itselleni oli ihan tolkuttoman vaikeeta ymmärtää miten nuo olkaimet ommellaan, jotta niistä saadaan sellaiset terävät, vaikka mulla oli tuo tuttan puku mallina....
Tein tähän sitten vaan leveät olkaimet ylös asti ja nythän ne tuppaa kääntymään ylöspäin. Tästä ärsyyntyneenä kokeilin seuraaviin pukuihin tehdä kanttaukset uudella tapaa. Tämä on kantattu ihan tavallisesti kaksoisneulalla.


Seuraavana tuhosin myllymuksujen raitajoustista kahden potkupuvun verran. Toisen tein taas kesää varten lyhyillä lahkeilla ja toisen syksyä ajatellen pitkillä lahkeilla. Kesäversio 86cm pitkälahkeinen 92cm. Resori on muuten euriksen paksua, varmaankin ulkovaatteisiin tarkoitettua, mut sopii mun mielestä näihin erittäin hyvin.


Kanttaukset näihin siis eritavalla kuin perus kaksoisneula. Resorista 3cm leveä kaitale ja se saumurilla oikeat puolet vastakkain ympäri olkaimien ja pääntien. Saumavarat tikkasin kaksoisneulalla nurjalle, toiseen tikkasin vain yhdellä neulalla kun kaksoisneulan siksakki jäi ärsyttävästi näkyviin olkaimien kohdilta.

Olkaimien neppikiinnitystä varten piti saada kaksinkertainen kangas ja sen yritin ensin laittaa kuten tuossa Sydänautopuvussa, tuli aivan liian paksu sauma, että sen olisi saanut kauniisti tikattua nurjalle, saati sitten edes käännettyä. Kertaalleen purettuani olkaimien yläosat keksein kokeilla kääntämistä ompelemalla oikeat puolet vastakkain resori kankaiden välissä. Tämä toimi ja olkaimet kääntyy kauniisti, terävinä eikä tikkaaminen ole vaikeaa. Ja parasta on että olkaimien päät ei käänny vaan pysyy oikeaan suuntaan. Etenkin jos muistaa olla venyttämättä oikaimien päissä resoria.

 
 Tässä tikkaus tehty yhdellä neulalla, näyttää siistimmältä kuin kaksoisneulan jälki, mistä kuva alempaa.
 Tässä kaksoisneulalla tikattu käänne.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Phil&Teds Explorer ja sivulaukku tuunaus

Yhdet tuplarattaat kerkesin jo poiskin myydä ja pärjättiin hyvin seisomalaudalla, kunnes Isosisko sai jonkun mullivaiheen ja kieltäytyi tottelemasta kaupunkireissuilla ja yleensäkin kävelemisestä kun tuo Pikkuveikkakin saa istua rattaissa!  Joten nöyrästi otin ja tilasin itselleni uudet rattaat, tällä kertaa peräkkäistä mallia ja ihan pakko sanoo, nää on niin huiput! Ainoa miinus on puutteellinen tavaratila ja sen ratkaisin sivulaukuilla, itse tehden tottakai. Pikkuveikka toimii esittelijänä.  Alunperin piti molemmat olla punaisella tereellä, mutta ostinkin sitä liian vähän ja piti jatkaa omista kätköistä löytyneellä harmaalla, joka olikin reippaasti kapeampaa kuin tuo eurokankaan vinonauha, hieman oli tekemistä että sain kantin edes siedettävän näköisesti.  Laukkujen kankaasta ei mitään tietoa, että mitä se on. Olen joskus tehnyt koiralle takkia tästä, kosteutta hylkivää, hieman joustavaa ja sisäpuolella lyhytnukkainen vuori. Sisäpuolenkangas mummoni aarteista löytynyt pö

Baseball-takki Pikkuveikalle

Taidan olla sen ikäinen, että musta noi jenkkiläisten baseball-takit on vaan ihkuja! Henkalla on myyty montaa mallia, mut en koskaan malta ostaa. Sitten sainkin ihan huippu idean aplikoida selkään meille kovin merkityksellisen tekstin. Kuvat kertokoot loput! =) Tää on hetkeen aikaan työ jota tein monta päivää, pienissä osissa. Mut olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.  Kaava on oma 86/92, kankaat kierrätettyjä, paitsi sisäpuolen apinat kestovaippakaupasta. Nepparien kiinnitys onnistui hyvin ensikertalaiselta, paitsi jokaisen alanepin olen vaihtanut. Tein ohjeen mukaan ensin reiät ja sitten vasta painoin nepit. No nepit on tullut läpi kankaasta. Ei auta ko paikata ja painaa uusi päälle. Ärsyttävää. Aplikointi olisi takuulla ollut helpompaa aplikointipaininjalalla, nyt en nähnyt yhtään missäkohtaa piti kääntyä ja minne suuntaan. Teksti olis voinut onnistua paremminkin. Tein aplikoinnin liimaamalla selkäkappaleeseen ison palan harmaata ja siihen piirsin kirjaimet. Piirrettyjen vii