Siirry pääsisältöön

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä.

Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen.

Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy. 
Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa.
Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etutaskun pois.
Potkupukujen makuun päästyäni leikkasin hartaudella säilömäni aarteen. Vaihturi hamstereista. Sydänautot veluuri oranssina. Ihanasta kankaasta tuli ihanat puku. Kaava on leikatessa syntynyt mallina tuttan puku, kokona 86/92. Resorin alkuperää en muista. Nepparit olalla kamin.

Itselleni oli ihan tolkuttoman vaikeeta ymmärtää miten nuo olkaimet ommellaan, jotta niistä saadaan sellaiset terävät, vaikka mulla oli tuo tuttan puku mallina....
Tein tähän sitten vaan leveät olkaimet ylös asti ja nythän ne tuppaa kääntymään ylöspäin. Tästä ärsyyntyneenä kokeilin seuraaviin pukuihin tehdä kanttaukset uudella tapaa. Tämä on kantattu ihan tavallisesti kaksoisneulalla.


Seuraavana tuhosin myllymuksujen raitajoustista kahden potkupuvun verran. Toisen tein taas kesää varten lyhyillä lahkeilla ja toisen syksyä ajatellen pitkillä lahkeilla. Kesäversio 86cm pitkälahkeinen 92cm. Resori on muuten euriksen paksua, varmaankin ulkovaatteisiin tarkoitettua, mut sopii mun mielestä näihin erittäin hyvin.


Kanttaukset näihin siis eritavalla kuin perus kaksoisneula. Resorista 3cm leveä kaitale ja se saumurilla oikeat puolet vastakkain ympäri olkaimien ja pääntien. Saumavarat tikkasin kaksoisneulalla nurjalle, toiseen tikkasin vain yhdellä neulalla kun kaksoisneulan siksakki jäi ärsyttävästi näkyviin olkaimien kohdilta.

Olkaimien neppikiinnitystä varten piti saada kaksinkertainen kangas ja sen yritin ensin laittaa kuten tuossa Sydänautopuvussa, tuli aivan liian paksu sauma, että sen olisi saanut kauniisti tikattua nurjalle, saati sitten edes käännettyä. Kertaalleen purettuani olkaimien yläosat keksein kokeilla kääntämistä ompelemalla oikeat puolet vastakkain resori kankaiden välissä. Tämä toimi ja olkaimet kääntyy kauniisti, terävinä eikä tikkaaminen ole vaikeaa. Ja parasta on että olkaimien päät ei käänny vaan pysyy oikeaan suuntaan. Etenkin jos muistaa olla venyttämättä oikaimien päissä resoria.

 
 Tässä tikkaus tehty yhdellä neulalla, näyttää siistimmältä kuin kaksoisneulan jälki, mistä kuva alempaa.
 Tässä kaksoisneulalla tikattu käänne.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rennompi vai siistimpi collegejakku?

Huppari on tälläiselle keski-ikäiselle (hyi yök.) vähän liian.... noh, jotain.  Jakku on taas liian pankkineiti (vaikka sellainenkin olen joskus ollut...)  Kaipasin rentoa, mutta siistiä helppoa päälle vedettävää. Ja semmosen tekasin ystävältä saadusta neuloscollegesta ja trikoosta. Kaavan pohjana oli Suuri käsityö lehden joku jakku, mutta se muutti muotoaan niin paljon, etten uskalla mainostaa sitä tämän kaavaksi. Tärkeimmät asiat mitä halusin jakkuun olivat, pyöreä pääntie, vetoketju ja 2/3 osa hihat ja itse tekemällä saa sitä mitä tulee... :D Kuvaaminen on taas aivan kamalaa, en ymmärrä miten joku viihtyy kameran edessä. Jakusta tuli erittäin hyvä ja kuvissakin näkyy, että se on monta kertaa jo päällä ollut.  

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.