Siirry pääsisältöön

Kaarevat taskut piilo-ompeleella
Facen Ompeluelämää ryhmässä kerran kyseltiin miten tehdään noi kaaritaskut/pallotaskut ilman resoria tai tikkauksia. Kovin yritin selittää miten mulle koulussa opetettiin kiinnittämään tasku sisäpuolelta ompelemalla. No eihän kukaan tajua ilman kuvia, en minäkään. 
Joten tässä ihkaensimmäinen tutoriaali; 
Miten ompelet kaarevat taskut ilman näkyviä ompeleita. 

Tästä siis lähdetään, etukappaleet taskut ja taskuresorit valmiina. 

Kiinnitetään resorit, minä kiinnitän saumurilla ja tikkaan suoralla ompeleella. Lisäksi kannattaa huolitella taskun ulkoreuna.

 Sitten pitäisi näyttää tältä. Resorin pituutta en koskaan mittaa, venytän käsiarviolta ja leikkaan ylimääräiset pois.

Sitten siirretään tasku sentin verran ulommas kuin mihin halutaan taskun lopulta asettuvan. Harsitaan erottuvalla langalla taskun kaari.


 Tältä näyttää sitten kun on saatu harsittua taskun kaari.Asetetaan tasku oikeat puolet vastakkain kuvan osoittamalla tavalla niin, että harsinta lanka juuri ja juuri näkyy.Asetetaan työ ompelukoneen alle ja ommellaan tasku kiinni, kaarevassa kohdassa pitää muistaa ajaa hiljaa ja välillä nostaa paininjalkaa ja avittaa työtä kääntämällä. Minä ompelin jousto-ompleella, mutta varmasti tavallisella suoralla tulisi parempi, pesujen myötä tuntuu että jousto-ompeleen "pykälä" alkaa näkyä.


 


Kun päästään taskun kiinnityksessä loppuun pitäisi näyttää tältä. Eli työtä siis ommellaan niin että paininjalka on ikään kuin taskun sisäpuolella.


 


Työn nurjapuoli näyttää tältä, jousto-ompleen taskun sisäpuolella näkyy harsintalanka.
Tältä näyttää tasku oikealta puolelta.
Loppuosa housusta kootaan kuten tavallisesti.

Pikkuveikan housuista tuli lopulta tän näköiset. Ihan kiva tuo harmaan ja limen yhdistelmä. Tähän oli vaan vaikea löytää sopivaa paitaa... 
Kankaat on molemmat kierrätystavaraa, harmaa kirpparilta löytynyt paita josta otin resoritkin ja lime serkun anopin Meandin tunika johon oli tullut pari reikää.
Kaava oma ja koko 86/92cm. Alemmasta kuvasta huomaa että jousto-ompeleessa oleva pykälä näkyy tuollaisena epätasaisuutena.Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Hyvä että kelpaa ja mikä tärkeintä, että ohjeista saa selvää... =)

   Poista
 2. olisipa näin selviä ohjeita esim ob:ssa...

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta! Pistetään kirjainmerkkeihin. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.

Makrameita tilauksesta

Muutama on tullut solmeiltua ihan tilaustöinäkin. Tilaustyöt on siitä kivoja, että pääsee solmimaan värejä mitä ei omalle seinälle tulisi laitettua, ehkä. Nämä menivät vielä ystävieni seinille, tilauksesti siltikin. Tämä vaalenapunainen  lanka oli Macrame.fi kaupasta tilattua, se on Bobbinyn 3 kierteistä 5 mm narua, ja se oli aivan liian paksua solmimiseen seinävaatteeksi. Purin jokaisen käyttämäni narun ja solmin käyttäen vain yhtä kierrettä kerrallaan. Työn malli on pinterestistä, tosin omin muutoksin. Käytän yleensä aina luonnon oksia, koska ne ovat vaan enemmän minua. Tässä kävi sattumalta niin, että oksa oli kaareva, ja työ tulee n. 6 cm irti keskikohdastaan seinästä ja se tekee ihan uudenlaisen ulottuvuuden työhön. Tykkäsin tästä paljon itsekkin. Ja niin tykkäsi saajakin.   Musta työ on hyvin samankaltainen kuin edeltänyt vaaleanpunainen, mutta kun en osaa/halua/pysty tekemään kahta identtistä tuli tästä hieman erinäköinen ja myös suurempi. Lankana on chunkym