Siirry pääsisältöön

Retromekko ja mätsäävät pöksyt

Tälläinen pieni tilaustyö syntyi tänään, täysin kierrätysmateriaaleista.


Kankaasta en enään osamisen jälkeen tykännyt ja se on jäänyt kaapin perukoille lojumaan. Nyt kaivoin sen esiin kun piti saada aikaseksi mekko ja leggarit, yhteensopivissa väreissä tietty.

Kaavan olen piirtänyt omasta vauvamekostani, nyt suurentelin sitä summamutikassa noin 86cm kokoon. Onneksi on kotona tuo pikkumies, joka on juuri oikeaa kokoa ja joutuipa hän mallinukeksikin. Toivottavasti ei jäänyt traumoja, muuta kuin isälle, jonka lausahdus ei ole julkaistavaa materiaalia... ;) 

Tämä setti on valmiina niin kesäinen ja ihana, että isosiskolle täytyy jotain tästä kankaasta tehdä, housut pyörii mielessä. 

Lahjan saaja on pieni ja sirpakka 1-vuotta täyttävä punatukkainen tyttö, tämä setti käy hänelle varmasti kuin nenä päähän!
Mekon pään-ja kädentiet on huoliteltu vinonauhalla, samoin helma. Napinläpiä pääsin myös tekemään ja nappeja rikoin kaksi kun ompelukoneella ne kiinni laitoin..Leggarit on tehty vanhasta topista, sen sävy kävi just eikä melkein tähän mekon keltaiseen. Mutta vyötärönkorkeus uhkasi jäädä tosi vajaaksi, laitoin jatketta tuosta mekkokankaasta, nyörin kanssa tottakai. Jalansuihin lisäsin myös mekkokangasta, yhtenäisyyden ja lisäpituuden takia. Aika paljon harmittaa tuo käänteen näkyminen noin voimakkaasti, mutta uskon vakaasti että ekassa pesussa käänne katoaa.

Leggareihin laitoin haarakiilan, mallihenkilöllä on kestovaippa, lahjan saaja taitaa pitää kertavaippoja, mutta ainahan liikkuvaraa on hyvä olla. Leggareitten kaavan piirsin leikatessa ja koko noin 86cm.
Tässä vielä mekko mistä piirsin kaavat, tälläisiin ihanuuksiin on äitini minut pukenut joka päivä!


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.

Makrameita tilauksesta

Muutama on tullut solmeiltua ihan tilaustöinäkin. Tilaustyöt on siitä kivoja, että pääsee solmimaan värejä mitä ei omalle seinälle tulisi laitettua, ehkä. Nämä menivät vielä ystävieni seinille, tilauksesti siltikin. Tämä vaalenapunainen  lanka oli Macrame.fi kaupasta tilattua, se on Bobbinyn 3 kierteistä 5 mm narua, ja se oli aivan liian paksua solmimiseen seinävaatteeksi. Purin jokaisen käyttämäni narun ja solmin käyttäen vain yhtä kierrettä kerrallaan. Työn malli on pinterestistä, tosin omin muutoksin. Käytän yleensä aina luonnon oksia, koska ne ovat vaan enemmän minua. Tässä kävi sattumalta niin, että oksa oli kaareva, ja työ tulee n. 6 cm irti keskikohdastaan seinästä ja se tekee ihan uudenlaisen ulottuvuuden työhön. Tykkäsin tästä paljon itsekkin. Ja niin tykkäsi saajakin.   Musta työ on hyvin samankaltainen kuin edeltänyt vaaleanpunainen, mutta kun en osaa/halua/pysty tekemään kahta identtistä tuli tästä hieman erinäköinen ja myös suurempi. Lankana on chunkym