Siirry pääsisältöön

Retromekko ja mätsäävät pöksyt

Tälläinen pieni tilaustyö syntyi tänään, täysin kierrätysmateriaaleista.


Kankaasta en enään osamisen jälkeen tykännyt ja se on jäänyt kaapin perukoille lojumaan. Nyt kaivoin sen esiin kun piti saada aikaseksi mekko ja leggarit, yhteensopivissa väreissä tietty.

Kaavan olen piirtänyt omasta vauvamekostani, nyt suurentelin sitä summamutikassa noin 86cm kokoon. Onneksi on kotona tuo pikkumies, joka on juuri oikeaa kokoa ja joutuipa hän mallinukeksikin. Toivottavasti ei jäänyt traumoja, muuta kuin isälle, jonka lausahdus ei ole julkaistavaa materiaalia... ;) 

Tämä setti on valmiina niin kesäinen ja ihana, että isosiskolle täytyy jotain tästä kankaasta tehdä, housut pyörii mielessä. 

Lahjan saaja on pieni ja sirpakka 1-vuotta täyttävä punatukkainen tyttö, tämä setti käy hänelle varmasti kuin nenä päähän!
Mekon pään-ja kädentiet on huoliteltu vinonauhalla, samoin helma. Napinläpiä pääsin myös tekemään ja nappeja rikoin kaksi kun ompelukoneella ne kiinni laitoin..Leggarit on tehty vanhasta topista, sen sävy kävi just eikä melkein tähän mekon keltaiseen. Mutta vyötärönkorkeus uhkasi jäädä tosi vajaaksi, laitoin jatketta tuosta mekkokankaasta, nyörin kanssa tottakai. Jalansuihin lisäsin myös mekkokangasta, yhtenäisyyden ja lisäpituuden takia. Aika paljon harmittaa tuo käänteen näkyminen noin voimakkaasti, mutta uskon vakaasti että ekassa pesussa käänne katoaa.

Leggareihin laitoin haarakiilan, mallihenkilöllä on kestovaippa, lahjan saaja taitaa pitää kertavaippoja, mutta ainahan liikkuvaraa on hyvä olla. Leggareitten kaavan piirsin leikatessa ja koko noin 86cm.
Tässä vielä mekko mistä piirsin kaavat, tälläisiin ihanuuksiin on äitini minut pukenut joka päivä!


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Phil&Teds Explorer ja sivulaukku tuunaus

Yhdet tuplarattaat kerkesin jo poiskin myydä ja pärjättiin hyvin seisomalaudalla, kunnes Isosisko sai jonkun mullivaiheen ja kieltäytyi tottelemasta kaupunkireissuilla ja yleensäkin kävelemisestä kun tuo Pikkuveikkakin saa istua rattaissa!  Joten nöyrästi otin ja tilasin itselleni uudet rattaat, tällä kertaa peräkkäistä mallia ja ihan pakko sanoo, nää on niin huiput! Ainoa miinus on puutteellinen tavaratila ja sen ratkaisin sivulaukuilla, itse tehden tottakai. Pikkuveikka toimii esittelijänä.  Alunperin piti molemmat olla punaisella tereellä, mutta ostinkin sitä liian vähän ja piti jatkaa omista kätköistä löytyneellä harmaalla, joka olikin reippaasti kapeampaa kuin tuo eurokankaan vinonauha, hieman oli tekemistä että sain kantin edes siedettävän näköisesti.  Laukkujen kankaasta ei mitään tietoa, että mitä se on. Olen joskus tehnyt koiralle takkia tästä, kosteutta hylkivää, hieman joustavaa ja sisäpuolella lyhytnukkainen vuori. Sisäpuolenkangas mummoni aarteista löytynyt pö

Baseball-takki Pikkuveikalle

Taidan olla sen ikäinen, että musta noi jenkkiläisten baseball-takit on vaan ihkuja! Henkalla on myyty montaa mallia, mut en koskaan malta ostaa. Sitten sainkin ihan huippu idean aplikoida selkään meille kovin merkityksellisen tekstin. Kuvat kertokoot loput! =) Tää on hetkeen aikaan työ jota tein monta päivää, pienissä osissa. Mut olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.  Kaava on oma 86/92, kankaat kierrätettyjä, paitsi sisäpuolen apinat kestovaippakaupasta. Nepparien kiinnitys onnistui hyvin ensikertalaiselta, paitsi jokaisen alanepin olen vaihtanut. Tein ohjeen mukaan ensin reiät ja sitten vasta painoin nepit. No nepit on tullut läpi kankaasta. Ei auta ko paikata ja painaa uusi päälle. Ärsyttävää. Aplikointi olisi takuulla ollut helpompaa aplikointipaininjalalla, nyt en nähnyt yhtään missäkohtaa piti kääntyä ja minne suuntaan. Teksti olis voinut onnistua paremminkin. Tein aplikoinnin liimaamalla selkäkappaleeseen ison palan harmaata ja siihen piirsin kirjaimet. Piirrettyjen vii