Siirry pääsisältöön

Niiskuneiti ja Kukka

Isosisko esitti toiveen Muumi aplikoinnista... 
No kuvaksi valikoitui Niiskuneiti ja Kukka, matkan varrella kuva muutti muotoaan, aplikointi ei vaan ole mun juttu. Liian hidasta puuhaa, mä tykkään surrautella täysillä.
Usko meinasi muutamassa kohdassa loppua ja työ roikkui keskeneräisenä monta viikkoa, mutta valmiina se on aika ihana. Ja tilaajalle mieluinen. =)
Niiskuneidin häntä on nahkaa, kukka leikattu valmiina kankaasta ja päälle vedetty tehostetikkaukset. Silmät olivat taas kerran ihan törkeen hankalat, mä en vaan saa pieniä kaaremia muotoja kauniisti ommeltua.

Kaavan piirsin vanhasta tunikasta (104cm), kangas on Myllymuksuilta, resori jostain. Hihoissa on poimutelmaa ja pussimaisuutta tavoiteltu, ja ne onnistuivatkin mielestäni oikein kivasti. Etukappaleen poimutus taas ei meinannut millään luonnistua. Poimutin ensin framilonilla ja pieleen meni sitten kahteen kertaan perinteisesti poimulangoilla. Helmaan piti tulla käänne, mutta sitten laitoinkin resorin, kun helman pituus käännettynä vaikutti kovin lyhyeltä.


Kommentit

  1. Niiskuneiti on oikein söpö. :) Taitavasti tehty. Ps. Blogissani on sinulle tunnustus. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana mekko, tästä meidänkin muumifani tykkäisi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.

Makrameita tilauksesta

Muutama on tullut solmeiltua ihan tilaustöinäkin. Tilaustyöt on siitä kivoja, että pääsee solmimaan värejä mitä ei omalle seinälle tulisi laitettua, ehkä. Nämä menivät vielä ystävieni seinille, tilauksesti siltikin. Tämä vaalenapunainen  lanka oli Macrame.fi kaupasta tilattua, se on Bobbinyn 3 kierteistä 5 mm narua, ja se oli aivan liian paksua solmimiseen seinävaatteeksi. Purin jokaisen käyttämäni narun ja solmin käyttäen vain yhtä kierrettä kerrallaan. Työn malli on pinterestistä, tosin omin muutoksin. Käytän yleensä aina luonnon oksia, koska ne ovat vaan enemmän minua. Tässä kävi sattumalta niin, että oksa oli kaareva, ja työ tulee n. 6 cm irti keskikohdastaan seinästä ja se tekee ihan uudenlaisen ulottuvuuden työhön. Tykkäsin tästä paljon itsekkin. Ja niin tykkäsi saajakin.   Musta työ on hyvin samankaltainen kuin edeltänyt vaaleanpunainen, mutta kun en osaa/halua/pysty tekemään kahta identtistä tuli tästä hieman erinäköinen ja myös suurempi. Lankana on chunkym