maanantai 27. helmikuuta 2012

Isosiskolle parit setit

Sisko "tarvitsi" jotain kivaa ja Hannan kankaasta löytyi nämä ihanat pöllöt ja keltainen veluuri. Tunikan kaava on Suuri Käsityö lehdestä kokona 104. Housujen kaava on oma, koko jotain 98/104. 
Tästä setistä lähti mun vaatteiden ompeluinto ihan uuteen lentoon. Kokeilin ekan kerran kanttaamista resorilla, huom vain yhdellä neulalla ja suoralla ompeleella. Oli aika hankalaa, mutta jälki oli niin kiva että innostuin. Housujen taskut olivat myös eka yritys ja aika nappisuoritus omasta mielestäni.  
Setti oli niin söpö, että kummitytön äiti laittoi heti tilausta turkoosista pöllöstä tunikasta, siitä ei ole kuvaa.*tunikan helma on suora, pitäisi vissiin panostaa enemmän kuviin...*

Sisko tarvitsi yöpukuja ja tottakai äiti ompelee sellaisen. Paha pulma oli kun mulle tuli hirrrvee inspis ja yöpuvusta tuli ehkä hieman epäkäytännöllinen nukkumiseen...
Hyllylläni on roikkunut ainakin kaksi vuotta pallotrikoopala eikä siitä vaan ole tullut mitään. Lisäksi tuhosin tähän ompelemani rengaskantopussi/liinat, pikkumies oli tuolloin jo niin iso, että ei häntä enää niissä kannettu.
Ensin halusin kantata paidan tuolla pallollisella, sitten halusin tehdä röyhelöt olkapäille, sitten toiset röyhelöt ja sitten vielä taskun ja siihenkin röyhelöä. Mun tyttö on sellanen aika prinsessa kuitenkin. Söpö tästä tuli, mutta ei kuitenkaan yöpuku. Kaava paitaan on muotimuksusta isoin muutoksin, leggarikaava oma sivusaumaton. Koko 98/104.1 kommentti: