sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Housuja, vanhasta uutta ja ihan vain uutta.

Nämä kaikki housut ovat valmistuneet jo jokunen kuukausi sitten. Pikkumies tarvitsi pöksyjä ja aloitin tuunaamalla siskon vanhoja ja ompelemalla muutamat uudetkin. 

Ensimmäiset aplikointini tein näihin pöksyihin.
Jotain poikamaista ja suhteellisen helppoa sen piti olla. Vihainen lintu sitten näihin pölähti. Harmaan velourin leikkasin kirpparilta löytyneestä 2 euron paidasta, samasta paidasta otin resorit. Kaavan olen itse piirtänyt, kokona noin 74cm.


Nämä oranssit ovat siskon vanhat ja jo mallikin oli hmm... aika mielenkiintoinen ja kuvissa housut näyttävät aika järkyttäviltä, mutta päällä ovat ihan hyvät. Purin housut osiin ja leikkasin uusiksi. Samalla lisäsin lahkeisiin turkoosit jalasuut jotta sain lisää pituutta. Pyllyyn aplikoin sammakon, idea lähti tutissa olleesta kuvasta. Kieli on irtonainen, ajattelin että poika kun alkaa konttaamaan voi sisko kiskoa kielestä =) Rengastaskuakin piti samoihin housuihin kokeilla. Tämä tasku on tehty niin että leikkasin housuihin pyöreän reiän ja saumuroin kerralla kiinni reiän malliset palat etukappaleeseen ja taskunpussiksi, sitten vaan resori taskunsuuhun ja sivusaumat kiinni. Tosi helppoa. Kaava oma ja kokona 74cm.
Virheät veluurit ovat myös siskon jäämistöä ja niitäkin piti tuunata uuteen uskoon. Näihin lisäsin pituutta sinisellä veluurilla ja kokeilin tuollaisia taskuja joista kurkistaa kuviollista trikoota. Trikoon leikkasin kirppisbodysta josta puutui yksi neppari. Itseäni häiritsee kun resorin vihreä ei ole samaa sävyä kuin housut, mut kyllä näitä on meillä pidetty. Näissäkin sama oma kaava ja koko 74cm.


Sitten löytyy vielä yhdet pöksyt, näiden kangas on Hannan kankaasta ja resori myös. Näihin piti tehdä tähtiaplikaatiot ja ne onnistuivatkin mielestäni oikein hyvin. Kun vaan ensin sain piirrettyä hyvän tähden, se oli vaikeampaa kuin ompelu! Rengastasku tähtitrikoolla. Trikootilkkuja ostin kangashamstereista. Nämäkin housut samalla kaavalla ja koolla 74. Tein näihin pitkät resorit jotka voi kääntää. Näistä housuista tykkään paljon.
Vielä yhdet housut ovat valmistuneet. Nämä on leikattu mun vanhoista collegeista, tälläinen uusiokäyttö saa mut aina hyvälle tuulelle. Vanhasta uutta ja tarpeettomasta tarpeelliseksi ja ihan ilmaiseksi! Leikkasin vanhoja sivusaumoja hyväksi käyttäen ja käytin myös resorit ja nyörin. Kaava on näissä oma, sama vanha suurennettuna kokoon 86/92.

*muoks. Huvittavaa on että jokaisessa housussa näyttäisi oikea lahje olevan lyhyempi kuin vasen, uskon että oikeasti ne ovat ihan saman mittaiset...varma en kuitenkaan voi olla ;) *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti