Siirry pääsisältöön

Babynest, yksi, kaksi ei vaan kolme!

RuskaKertulle on tulossa vauva.

Ja vauvahan tarvitsee nykyään Babynestin eli Vauvapesän. Tälläsistä ei ollut tietoakaan silloin kun esikoista tai kuopusta tein. Mutta nyt sellanen oli saatava.Onhan ne kuvat aivan ylisöpöjä missä vaavit köllii pesissään.

Koska vauvan laatu on yllätys tyydyin harmaan ja valkoisen liittoon. Sitten tein toisenkin ja vielä kolmannen. Ja neljäs on työn alla, näihin jää niin koukkuun!

Muutama kuva, jotta pääsee fiilistelemään.Tässä käytin parista tyynystä vanut ja pohjaan kirppikseltä parilla eurolla ostamani vauvan peittoa. Harmaat tähdet tilasin Kangastukusta, jossa on aivan mieletön valikoima puuvillakankaita. Valkoinen on Mummuni peruja. Tarkoituksena oli saada tuo kirjailu pesän yläosaan, mutta upsista vaan, se menikin harmittavasti taitteeseen piiloon.


Tähän seuraavaan ostin levyvanua, pohjaan tyylittelin tähden ja tästä tulikin mielestäni ihan huippuhieno! Levyvanu on vaan huomattavasti hankalampi saada asettumaan kauniisti tuohon reunaan.


Kolmanteen tulikin erivärinen tähtikangas. Tähän reunavalli jäi huonoksi joten purin tämän ja täytin vielä lisää. Valitettavasti uutta kuvaa en tullut ottaneeksi ennen kuin tämä muutti uuteen kotiinsa.

Nyt puuhastelen neljännen parissa, josta olen todella innoissani, punaista pikkuruutua, pitsiä jaa siitä tulee niin hieno! Lisään kuvan kun saan pesän valmiiksi.

Vauvanpesä on älyttömän helppo tehdä itse, kaavakin helppo piirtää itse ja kokoa pystyy kaavaa muokaamalla muuttamaan. Peruskaava on 75 korkea 60 leveä ja päihin 15x15 pallurat. Lisään tähän kuvan nauhat auki olevasta pesästä. Ja kaavasta, mun kaavassa on tuo palluran ja etureunan kulma kovin jyrkkä, sitä kannattaa loiventaa reippaasti on helpompi ommella. Vinonauha kannattaa ommella vain palluran puoleen väliin. Jos joku kiinnostuu ompelemaan itse,mutta kaipaa lisävinkkejä niin kommentoihan alle niin yritän auttaa. :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.

Makrameita tilauksesta

Muutama on tullut solmeiltua ihan tilaustöinäkin. Tilaustyöt on siitä kivoja, että pääsee solmimaan värejä mitä ei omalle seinälle tulisi laitettua, ehkä. Nämä menivät vielä ystävieni seinille, tilauksesti siltikin. Tämä vaalenapunainen  lanka oli Macrame.fi kaupasta tilattua, se on Bobbinyn 3 kierteistä 5 mm narua, ja se oli aivan liian paksua solmimiseen seinävaatteeksi. Purin jokaisen käyttämäni narun ja solmin käyttäen vain yhtä kierrettä kerrallaan. Työn malli on pinterestistä, tosin omin muutoksin. Käytän yleensä aina luonnon oksia, koska ne ovat vaan enemmän minua. Tässä kävi sattumalta niin, että oksa oli kaareva, ja työ tulee n. 6 cm irti keskikohdastaan seinästä ja se tekee ihan uudenlaisen ulottuvuuden työhön. Tykkäsin tästä paljon itsekkin. Ja niin tykkäsi saajakin.   Musta työ on hyvin samankaltainen kuin edeltänyt vaaleanpunainen, mutta kun en osaa/halua/pysty tekemään kahta identtistä tuli tästä hieman erinäköinen ja myös suurempi. Lankana on chunkym