Siirry pääsisältöön

Pänts, Pänts ja Pänts!


Pikkuveikka sen kun kasvaa ja housunpuntit jää lyhkäsiksi. Pulmaan auttaa selvästikkin housujen sarjatuotanto. Koska olen saamaton nahjus on osa pöksystä ehtinyt jo hyvän aikaa olemaan käytössä ja yksiä on jo muokattukin. Mutta postauksen pointtina taisi olla ihanien pöksyjen esittely :).


 Näissä housuissa on kaavana Ottobren 4/13 Ultimate Casual, joka on muodostunut omaksi Ultimate Favorite kaavaksi. Ihana, helppo ja hyvin istuva malli. Pilvivelouri on ostettu Facen Kangashamstereista, turkoosi college on kirppislöytö. Nauhat olen ommellut resorista vähän eri tyyleillä taitellen. Kivoja on. Kokona näissä 98 pidennettynä 104.Näissäkin housuissa on sama kaava, nyt vain tein toisella tapaa taskut. Punaisisa housuissa on taskut tehty leikkaamalla etukappaleilta taskun malliset kappaleet pois ja ommeltu sitten takaisin tuon kuviollisen trikoonkanssa. Helppo ja nopea tapa saada näyttävä tasku. Näissä oli ensin kumpparivyötärö, mutta tuo college oli liian paksua käännettäväksi joten vaihdoin sen resorivyötäröksi. Punainen college on kirppislöytö.
Harmaat housut ovat jämäkankaista tehty yhdistellen collegea ja veluuria. Taskut vain ommeltu kenno-ompeleella päälle niin että risareuna saa näkyä. Iisii ja nopeeta taas.
Näissäkin koko 98-104.


Vihreät pöksyt on tehty omalla kaavalla, reippaasti väljempi malli kuin Ottobren. Näihin käytin tuota Sydänauto veluuria piristeenä. Kankaan olen ostanut Kangashamstereista ja värjännyt limeksi. Koko 98 ja 104 välissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.

Makrameita tilauksesta

Muutama on tullut solmeiltua ihan tilaustöinäkin. Tilaustyöt on siitä kivoja, että pääsee solmimaan värejä mitä ei omalle seinälle tulisi laitettua, ehkä. Nämä menivät vielä ystävieni seinille, tilauksesti siltikin. Tämä vaalenapunainen  lanka oli Macrame.fi kaupasta tilattua, se on Bobbinyn 3 kierteistä 5 mm narua, ja se oli aivan liian paksua solmimiseen seinävaatteeksi. Purin jokaisen käyttämäni narun ja solmin käyttäen vain yhtä kierrettä kerrallaan. Työn malli on pinterestistä, tosin omin muutoksin. Käytän yleensä aina luonnon oksia, koska ne ovat vaan enemmän minua. Tässä kävi sattumalta niin, että oksa oli kaareva, ja työ tulee n. 6 cm irti keskikohdastaan seinästä ja se tekee ihan uudenlaisen ulottuvuuden työhön. Tykkäsin tästä paljon itsekkin. Ja niin tykkäsi saajakin.   Musta työ on hyvin samankaltainen kuin edeltänyt vaaleanpunainen, mutta kun en osaa/halua/pysty tekemään kahta identtistä tuli tästä hieman erinäköinen ja myös suurempi. Lankana on chunkym