Siirry pääsisältöön

Housuja, vanhasta uutta ja ihan vain uutta.

Nämä kaikki housut ovat valmistuneet jo jokunen kuukausi sitten. Pikkumies tarvitsi pöksyjä ja aloitin tuunaamalla siskon vanhoja ja ompelemalla muutamat uudetkin. 

Ensimmäiset aplikointini tein näihin pöksyihin.
Jotain poikamaista ja suhteellisen helppoa sen piti olla. Vihainen lintu sitten näihin pölähti. Harmaan velourin leikkasin kirpparilta löytyneestä 2 euron paidasta, samasta paidasta otin resorit. Kaavan olen itse piirtänyt, kokona noin 74cm.


Nämä oranssit ovat siskon vanhat ja jo mallikin oli hmm... aika mielenkiintoinen ja kuvissa housut näyttävät aika järkyttäviltä, mutta päällä ovat ihan hyvät. Purin housut osiin ja leikkasin uusiksi. Samalla lisäsin lahkeisiin turkoosit jalasuut jotta sain lisää pituutta. Pyllyyn aplikoin sammakon, idea lähti tutissa olleesta kuvasta. Kieli on irtonainen, ajattelin että poika kun alkaa konttaamaan voi sisko kiskoa kielestä =) Rengastaskuakin piti samoihin housuihin kokeilla. Tämä tasku on tehty niin että leikkasin housuihin pyöreän reiän ja saumuroin kerralla kiinni reiän malliset palat etukappaleeseen ja taskunpussiksi, sitten vaan resori taskunsuuhun ja sivusaumat kiinni. Tosi helppoa. Kaava oma ja kokona 74cm.
Virheät veluurit ovat myös siskon jäämistöä ja niitäkin piti tuunata uuteen uskoon. Näihin lisäsin pituutta sinisellä veluurilla ja kokeilin tuollaisia taskuja joista kurkistaa kuviollista trikoota. Trikoon leikkasin kirppisbodysta josta puutui yksi neppari. Itseäni häiritsee kun resorin vihreä ei ole samaa sävyä kuin housut, mut kyllä näitä on meillä pidetty. Näissäkin sama oma kaava ja koko 74cm.


Sitten löytyy vielä yhdet pöksyt, näiden kangas on Hannan kankaasta ja resori myös. Näihin piti tehdä tähtiaplikaatiot ja ne onnistuivatkin mielestäni oikein hyvin. Kun vaan ensin sain piirrettyä hyvän tähden, se oli vaikeampaa kuin ompelu! Rengastasku tähtitrikoolla. Trikootilkkuja ostin kangashamstereista. Nämäkin housut samalla kaavalla ja koolla 74. Tein näihin pitkät resorit jotka voi kääntää. Näistä housuista tykkään paljon.
Vielä yhdet housut ovat valmistuneet. Nämä on leikattu mun vanhoista collegeista, tälläinen uusiokäyttö saa mut aina hyvälle tuulelle. Vanhasta uutta ja tarpeettomasta tarpeelliseksi ja ihan ilmaiseksi! Leikkasin vanhoja sivusaumoja hyväksi käyttäen ja käytin myös resorit ja nyörin. Kaava on näissä oma, sama vanha suurennettuna kokoon 86/92.

*muoks. Huvittavaa on että jokaisessa housussa näyttäisi oikea lahje olevan lyhyempi kuin vasen, uskon että oikeasti ne ovat ihan saman mittaiset...varma en kuitenkaan voi olla ;) *


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Phil&Teds Explorer ja sivulaukku tuunaus

Yhdet tuplarattaat kerkesin jo poiskin myydä ja pärjättiin hyvin seisomalaudalla, kunnes Isosisko sai jonkun mullivaiheen ja kieltäytyi tottelemasta kaupunkireissuilla ja yleensäkin kävelemisestä kun tuo Pikkuveikkakin saa istua rattaissa!  Joten nöyrästi otin ja tilasin itselleni uudet rattaat, tällä kertaa peräkkäistä mallia ja ihan pakko sanoo, nää on niin huiput! Ainoa miinus on puutteellinen tavaratila ja sen ratkaisin sivulaukuilla, itse tehden tottakai. Pikkuveikka toimii esittelijänä.  Alunperin piti molemmat olla punaisella tereellä, mutta ostinkin sitä liian vähän ja piti jatkaa omista kätköistä löytyneellä harmaalla, joka olikin reippaasti kapeampaa kuin tuo eurokankaan vinonauha, hieman oli tekemistä että sain kantin edes siedettävän näköisesti.  Laukkujen kankaasta ei mitään tietoa, että mitä se on. Olen joskus tehnyt koiralle takkia tästä, kosteutta hylkivää, hieman joustavaa ja sisäpuolella lyhytnukkainen vuori. Sisäpuolenkangas mummoni aarteista löytynyt pö

Baseball-takki Pikkuveikalle

Taidan olla sen ikäinen, että musta noi jenkkiläisten baseball-takit on vaan ihkuja! Henkalla on myyty montaa mallia, mut en koskaan malta ostaa. Sitten sainkin ihan huippu idean aplikoida selkään meille kovin merkityksellisen tekstin. Kuvat kertokoot loput! =) Tää on hetkeen aikaan työ jota tein monta päivää, pienissä osissa. Mut olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.  Kaava on oma 86/92, kankaat kierrätettyjä, paitsi sisäpuolen apinat kestovaippakaupasta. Nepparien kiinnitys onnistui hyvin ensikertalaiselta, paitsi jokaisen alanepin olen vaihtanut. Tein ohjeen mukaan ensin reiät ja sitten vasta painoin nepit. No nepit on tullut läpi kankaasta. Ei auta ko paikata ja painaa uusi päälle. Ärsyttävää. Aplikointi olisi takuulla ollut helpompaa aplikointipaininjalalla, nyt en nähnyt yhtään missäkohtaa piti kääntyä ja minne suuntaan. Teksti olis voinut onnistua paremminkin. Tein aplikoinnin liimaamalla selkäkappaleeseen ison palan harmaata ja siihen piirsin kirjaimet. Piirrettyjen vii