Siirry pääsisältöön

Housuja, vanhasta uutta ja ihan vain uutta.

Nämä kaikki housut ovat valmistuneet jo jokunen kuukausi sitten. Pikkumies tarvitsi pöksyjä ja aloitin tuunaamalla siskon vanhoja ja ompelemalla muutamat uudetkin. 

Ensimmäiset aplikointini tein näihin pöksyihin.
Jotain poikamaista ja suhteellisen helppoa sen piti olla. Vihainen lintu sitten näihin pölähti. Harmaan velourin leikkasin kirpparilta löytyneestä 2 euron paidasta, samasta paidasta otin resorit. Kaavan olen itse piirtänyt, kokona noin 74cm.


Nämä oranssit ovat siskon vanhat ja jo mallikin oli hmm... aika mielenkiintoinen ja kuvissa housut näyttävät aika järkyttäviltä, mutta päällä ovat ihan hyvät. Purin housut osiin ja leikkasin uusiksi. Samalla lisäsin lahkeisiin turkoosit jalasuut jotta sain lisää pituutta. Pyllyyn aplikoin sammakon, idea lähti tutissa olleesta kuvasta. Kieli on irtonainen, ajattelin että poika kun alkaa konttaamaan voi sisko kiskoa kielestä =) Rengastaskuakin piti samoihin housuihin kokeilla. Tämä tasku on tehty niin että leikkasin housuihin pyöreän reiän ja saumuroin kerralla kiinni reiän malliset palat etukappaleeseen ja taskunpussiksi, sitten vaan resori taskunsuuhun ja sivusaumat kiinni. Tosi helppoa. Kaava oma ja kokona 74cm.
Virheät veluurit ovat myös siskon jäämistöä ja niitäkin piti tuunata uuteen uskoon. Näihin lisäsin pituutta sinisellä veluurilla ja kokeilin tuollaisia taskuja joista kurkistaa kuviollista trikoota. Trikoon leikkasin kirppisbodysta josta puutui yksi neppari. Itseäni häiritsee kun resorin vihreä ei ole samaa sävyä kuin housut, mut kyllä näitä on meillä pidetty. Näissäkin sama oma kaava ja koko 74cm.


Sitten löytyy vielä yhdet pöksyt, näiden kangas on Hannan kankaasta ja resori myös. Näihin piti tehdä tähtiaplikaatiot ja ne onnistuivatkin mielestäni oikein hyvin. Kun vaan ensin sain piirrettyä hyvän tähden, se oli vaikeampaa kuin ompelu! Rengastasku tähtitrikoolla. Trikootilkkuja ostin kangashamstereista. Nämäkin housut samalla kaavalla ja koolla 74. Tein näihin pitkät resorit jotka voi kääntää. Näistä housuista tykkään paljon.
Vielä yhdet housut ovat valmistuneet. Nämä on leikattu mun vanhoista collegeista, tälläinen uusiokäyttö saa mut aina hyvälle tuulelle. Vanhasta uutta ja tarpeettomasta tarpeelliseksi ja ihan ilmaiseksi! Leikkasin vanhoja sivusaumoja hyväksi käyttäen ja käytin myös resorit ja nyörin. Kaava on näissä oma, sama vanha suurennettuna kokoon 86/92.

*muoks. Huvittavaa on että jokaisessa housussa näyttäisi oikea lahje olevan lyhyempi kuin vasen, uskon että oikeasti ne ovat ihan saman mittaiset...varma en kuitenkaan voi olla ;) *


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haalareita ja potkupukuja ja pieni vinkki potkupuvun ompeluun....

Innostuin taas tekemään haalareita. Ja sitten innostuin potkupuvuista, ne on niin symppiksiä. Tähän nyt muutama tekele esille. Jotenkin tuo haalari tuntuu olevan nyt enemmän IN, mutta perinteinen nainen kun olen niin noi potkupuvut on vaan niin Liikkiksiä. Tämä ensimmäisenä esille pääsevä haalari kerkesi käydä päällä ja pesussakin ennen kuvaamista, sen takia vetää tuolta ylhäältä. Tässä on ihana veluurikangas, oikein kivasti vähän retromainen. Kaava oma 86 ja kangas Hamstereista samoin vetoketju. Resori Ikasyrin ja täytyy sanoa, että olin aika pettynyt Ikasyrin resorin laatuun. Tosi vaikea arvioida oikeaa mittaa kun tuntuu et resori vaan venyy ja venyy.  Haalariin laitoin haarakiilan kuvan ottamisen jälkeen, puku kinnasi hieman herran haarusista kestovaipan kanssa. Seuraavana olikin pikatikkinä Tuttan terällisten potkareitten tuunaus kesäiseksi polvipuvuksi. Tää oli niin kiva päällä et innostuin tekee muutaman muunkin potkarin. Lisäksi purin toisen etut

Makrame lasimaljan ympärille

Pinterest on täynnä ihania kuvia lasimaljoista, joiden ympärille on solmittu makrame. Mulla on isoäidiltäni peritty 10 litran sillipurkki, jossa on milloin mitäkin sisustusrompetta. Viimeiksi sen maalasin tyttäreni kanssa sormiväreillä hänen ollessaan 1,5 v, nyt tuo tytär on jo 11 v. Joten uusi ilme oli ajankohtainen. Mallin nappasin netistä jostain kuvasta ja solmin työtä parina iltana viettäessäni miehen kanssa mukavaa koti-iltaa sohvalla telkkaria katsoen. Tai hän katsoi, minä solmein. Kuvista olisi saanut oikein kivat, jos olisi laittanut maljaan valot, mutta olen liian kärsimätön sellaiseen, eikä kesällä tule pimeäkään. Lankana tässä on sinapinvärinen moppari.

Makrameita tilauksesta

Muutama on tullut solmeiltua ihan tilaustöinäkin. Tilaustyöt on siitä kivoja, että pääsee solmimaan värejä mitä ei omalle seinälle tulisi laitettua, ehkä. Nämä menivät vielä ystävieni seinille, tilauksesti siltikin. Tämä vaalenapunainen  lanka oli Macrame.fi kaupasta tilattua, se on Bobbinyn 3 kierteistä 5 mm narua, ja se oli aivan liian paksua solmimiseen seinävaatteeksi. Purin jokaisen käyttämäni narun ja solmin käyttäen vain yhtä kierrettä kerrallaan. Työn malli on pinterestistä, tosin omin muutoksin. Käytän yleensä aina luonnon oksia, koska ne ovat vaan enemmän minua. Tässä kävi sattumalta niin, että oksa oli kaareva, ja työ tulee n. 6 cm irti keskikohdastaan seinästä ja se tekee ihan uudenlaisen ulottuvuuden työhön. Tykkäsin tästä paljon itsekkin. Ja niin tykkäsi saajakin.   Musta työ on hyvin samankaltainen kuin edeltänyt vaaleanpunainen, mutta kun en osaa/halua/pysty tekemään kahta identtistä tuli tästä hieman erinäköinen ja myös suurempi. Lankana on chunkym